• Leestijd:3 minuten gelezen

Hulpsite Pedofilie.nl lanceert 1 juli een eigen handboek in reactie op het van kracht worden van het verbod op ‘pedohandboeken’. Met het verbod worden instructies voor seksueel kindermisbruik strafbaar. In tegenstelling tot deze verboden instructies geeft het handboek van Pedofilie.nl tips over een verantwoorde omgang met pedofiele gevoelens en het eventueel zoeken van hulp. Pedofilie.nl wijst op het gebrek aan steun en zorg voor mensen met pedofiele gevoelens en protesteert hiermee bovendien tegen het in hun ogen stigmatiserend taalgebruik van de overheid.

In Nederland ontdekken jaarlijks naar schatting 1.100 tot 2.200 jongens van zestien jaar dat ze op kinderen vallen: ze zijn pedofiel. Praten over seksuele gevoelens maakt de samenleving gezonder én veiliger. Je zou daarom zeggen dat juist bij pedofiele gevoelens, waar je bijna niets mee kan, praten essentieel is. Om dit te ondersteunen brengt Pedofilie.nl vandaag haar eigen ‘pedohandboek’ uit. Het handboek is hier te downloaden (pdf).

Pedofilie.nl is sinds 2004 een platform voor en dóór pedofielen die snappen dat seksueel contact met kinderen niet kan. Gabriël Levi van Pedofilie.nl: “Ons handboek gaat over hulp bij zelfacceptatie en geeft tips hoe je met pedofiele gevoelens een betekenisvol en gelukkig leven kunt leiden. Het geeft tips over het vinden van steun bij negatieve gevoelens en zo nodig het vinden van professionele hulpverlening. Het handboek legt ook uit hoe het komt dat personen met pedofiele gevoelens meestal geen plegers van kindermisbruik zijn en andersom dat de plegers van kindermisbruik meestal niet pedofiel zijn.”

Ben Kirssen van Pedofilie.nl: “Natuurlijk bevat ons ‘pedohandboek’ géén instructies voor het seksueel misbruiken van kinderen. Dat behoeft geen uitleg. Wij maken wel bezwaar tegen de stigmatiserende woorden van de Minister van Justitie & Veiligheid. In 2022 zei zij nota bene zoveel mogelijk gehoor te zullen geven aan het vermijden van stigma’s. Seksueel kindermisbruik is een serieus onderwerp en verdient van de Minister meer dan onjuiste simplificaties. De dadergroep van seksueel kindermisbruik is divers en bestaat voor het grootste deel uit mensen zonder pedofiele gevoelens. In de strijd tegen stigma’s voeren wij op onze site iedere dinsdagavond een openbaar en serieus gesprek over pedofilie.”